start

 
 
     
Uiteindelijk is er maar één passie,...


Muziek!,.... Of je ernaar luistert op een feestje of op een goede audio set, als het niet fijn klinkt ga je je ergeren en is het niet prettig om ernaar te luisteren. Ik ben al jaren bezig met muziek, in mijn jonge jaren als DJ op feestjes en op de lokale dansschool.
Na een aantal jaar slepen met platen en draaitafels (ja,.. zo ging dat vroeguh,...) was het mooi geweest, vanuit mijn ouderlijk huis naar een appartement en samenwonen. Bij het samenwonen is het verhaal Philips FB821 begonnen, deze werden aangeschaft naast een Akai audio set voor de huiskamer. Die set was naar jaren toe aan het vervangen van de randen waarmee het repareren van luidsprekers is begonnen. Na repareren van mijn eigen set een verhaaltje op het internet gezet waardoor ik regelmatig de vraag kreeg of ik dit voor andere ook wilde doen,.... het resultaat,.. zie deze website.

Studio's
Nu we op ons zelf wonen wilde ik bezig zijn met muziek, gelukkig was er een kamertje over waar wat planken aan de muur werden opgehangen zodat we daar een "studio" hadden waar we lekker konden rommelen. Het tijdperk computers brak aan en de Commodore Amiga was voor die tijd de pc om met muziek te kunnen spelen. Software met samplers, sequencers etc. waarmee maar liefst seconden aan kwaliteit kon worden bewerkt. Hele leuke tijd waarin ik veel grappige producties maakte waar nog diverse (oud) collega's slapeloze nachten van hebben. Na een jaar of 2.5 kwam er een einde aan deze studio, we gaan verhuizen naar een royale hoekwoning met een hele grote zolder!
Hiernaast een foto van deze "studio" (begin jaren 90)

 
Studio Meerpaal

De verhuizing werd in gang gezet en nadat de woning op orde was gingen we nadenken over de studio die op de zolder moest komen. De ruimte die we hadden om er wat van te maken was ongeveer 5x8, niet helemaal omdat het dak ervoor zorgde dat de loop ruimte iets kleiner was maar er was meer dan ruimte genoeg. Een groot studio meubel werd bedacht en gemaakt zodat er een soort kamer ontstond op zolder waar we helemaal in konden zitten. Dit meubel was zo ingedeeld dat er verschillende zones ontstonden. Aan de grote wand werd een kast gemaakt voor de platen en cd's hier tegenover het mix gedeelte en op de hoeken de pc's. Omdat ik inmiddels veel deed voor de lokale omroep kwamen er uit deze studio veel spotjes, jingles en reclames. Ook zijn hier de jaarmixen gemaakt waar nachten lang aan werd gewerkt. Een mooie tijd, maar aan alles komt een eind....
we gaan weer verhuizen! Hiernaast een foto waar een gedeelte van de studio te zien is.

 
Huidige studio
Zoals hierboven aangegeven komt aan alles een eind, de studio werd afgebroken en omdat we ook gestopt waren met de werkzaamheden voor de lokale omroep verkochten we bijna alle apparatuur en werden de platen en cd's in dozen opgeslagen, Er was een tijd aangebroken waar we de voorkeur gaven aan andere bezigheden. Toch lastig, zoveel platen en cd's en niets in huis om er iets mee te doen. Op de kleine kamer waar we inmiddels een kantoor hadden toch maar weer een cd setje, 2 draaitafels en een mengpaneel neergezet om een beetje te kunnen spelen. Niet veel later zijn we gaan nadenken over een meubel zodat we alles netje konden inbouwen. Hiernaast een foto van het meubel net klaar en nog onbeschilderd. Eerst maar eens kijken of deze opstelling bevalt voordat we de kwast ter hand nemen. Ook staan hier nog componenten in die we inmiddels hebben vervangen door andere/betere audio componenten.  
     
Niet dat ik er heel veel zit maar bezig zijn met muziek waaronder mixen en het bewerken van audio is nog steeds een erg leuke bezigheid. Er zal altijd een ruimte zijn waar we bezig kunnen zijn met muziek. gewoon omdat er de ruimte voor is en het vooral in de wintermaanden lekker is om je even terug te trekken om met muziek bezig te zijn. De huidige studio is als je het bekijkt een heel stuk kleiner dan de studio die op zolder stond in onze vorige woning. Maar de oppervlakte wil niet zeggen dat deze kleiner is, zo staan er meer audio componenten in dan in de oude Meerpaal studio. Ook deze studio heeft een mix gedeelte met 2 draaitafels en 2 cd spelers die met elkaar verbonden worden door een eigen mixer. Ook heeft deze studio meer en betere pc's. Maar liefs 6 staan er opgesteld waarvan 3 in deze opstelling. de andere drie staan aan de rechterkant boven de platen en cd laden waar we mee internetten en de reserve pc voor de muziek data base. Ook hier nog een mixer voor audio die we in de kast ernaast hebben staan zoals een cassettedeck en andere componenten die zelden worden gebruikt maar wel handig zijn voor als het een keer nodig is. Naast het mix gedeelte zit er in deze opstelling een soort hoofd gedeelte waar een mixer centraal staat, hier komen beide andere mixers op binnen net zoals de 3 pc's, de MD spelers (hier deden we in het lokale omroep tijdperk veel mee) een tuner en als laatste een DAT recorder.
     
Als laatste hieronder nog wat foto's en de studio specificaties zoals deze is bij het maken van deze pagina (november 2020)
- 
Studio Specificaties
Battle mixer Dateq XTCII
Club mixer Dateq LPM 7.4
Installatie mixer Dateq CREW
CD/media Spelers Denon DN-S3700
Draaitafels Technics SL-1200MK3D
Draaitafel elementen Ortofon Concorde OM-PRO
MD Speler Sony MDS-JE510
MD Speler Sony MDS-JE520
Record transport Behringer HA-6000
Equalizer Behringer FBQ1502

 
DAT Recorder Sony 59ES
Tuner Akai AT-26
Monitoren Focal Alpha 65
Montage PC 2x Dell Optiplex 7010
Muziek PC 1x Dell Optiplex 7010
Internet PC Dell Optiplex 780
2e Muziek PC Dell Optiplex 780
Montage software SoundForge
Muziek software OtsJuke
Microfoon Divine BM-400
Koptelefoon 1 Technics RP-DH1200
Koptelefoon 2 Beyerdynamic DT880 PRO
Koptelefoon 3 AKG K92

 

 
     
 
     
Philips FB Specialist
Werkplaats
Fotoboek
in/verkoop luidsprekers