start

Luidspreker randen vergaan door ouderdom?
Zien je luidsprekers eruit zoals op de foto's aan de rechterkant?
Dan zijn je luidsprekers toe aan een revisie beurt en moeten de rol randen vervangen worden.
Natuurlijk repareren wij ook voor andere storingen, heb je een vraag? Neem contact met ons op.

De allereerste echte speakers die we zelf kochten gingen naar jaren gebruik defect, de rolranden vielen door ouderdom uit elkaar, zonde, en zo zijn we ons gaan verdiepen in het herstellen.

Heel veel ervaring is er inmiddels in huis als het gaat om het repareren van luidsprekers.
Al meer dan 20 jaar worden er luidsprekers hersteld en geven wij advies wat luidsprekers betreft.

Meest voorkomende storingen:
- Vervangen rolranden (rubber en/of foam)
- Opnieuw uitlijnen van een rolrand
- Filter storing (defecte/lekkende elco's en/of weerstanden)
- Slechte contacten

Wij zijn specialist in het herstellen van Philips luidsprekers uit de FB serie, lees hier verder >>

Elders op deze website staan de kosten vermeld die wij vragen om je oude speakers weer in topconditie te krijgen. Bij vrijwel alle speakers is het mogelijk nieuwe foam/rubber randen te plaatsen. Wil je het zeker weten neem dan (natuurlijk vrijblijvend) contact op.

Nieuwe foam randen
Nieuwe foam randen zijn niet meer van natuurschuim maar van beter koudschuim waardoor ze langer meegaan dan de originele. wel afhankelijk van de temperatuur en eventueel zonlicht.

Rubber of Foam

Wij krijgen regelmatig de vraag of er rubberen randen geplaatst kunnen worden ipv foam.
Wat beter is wil ik even in het midden laten en is luidspreker afhankelijk, wel is het zo dat rubber randen stugger zijn dus de luidspreker gaat anders klinken/bewegen, als de rand origineel foam is geweest. Rubber is over het algemeen ook zwaarder, bij plaatsen ipv foam kan de conus gaan "hangen" en na verloop van tijd/jaren gaan aanlopen in de spoel. Units waar standaard rubber in zit zijn hier meestal op aangepast. Overigens is dit een algemeen probleem van units met rubber randen.

Een luidspreker fabrikant monteerd niet voor niets een soepele foam rand ipv een stugge rubberen. Onze mening is dat je dit dan ook beter origineel kunt laten, hierdoor zal de luidspreker blijven klinken zoals de fabrikant dit bedoeld heeft en zijn karakteristiek behouden.

Reparatie
Diverse Philips, Jamo's en Vifa chassis zijn door ons voorzien van nieuwe randen en spelen inmiddels weer als nieuw naar volle tevredenheid van de eigenaren. Diverse handelaren in Nederland en op buitelandse verkoop sites verkopen nieuwe rolranden, pas op met de aanschaf hiervan. vaak is de maat van de nieuwe rolrand wel hetzelfde maar kloppen de specificaties niet. bij montage zal de luidspreker ook niet meer voldoen zoals de fabrikant van de luidspreker dit bedoeld had.

De tijdsduur die we nodig hebben voor het repareren van luidsprekers is van diverse zaken afhankelijk. We moeten opzoek naar de juiste rand(en), hier gaat een paar dagen overheen, zodra ik ze binnen heb begint de reparatie. De reparatie duur is meestal 1 a 2 weken.

Wat doen wij niet:
- Bluetooth systemen zoals JBL chargers etc....
- Electronica/versterkers zoals KRK luidsprekers
- Professionele (opgeblazen) luidsprekers
- Aftermark/immitatiet recoonsets plaatsen.
- Onderdelen leveren..

Neem als je twijfelt altijd even contact op, doe dit bij voorkeur via de mail