SE Bikes P.K. Ripper / Looptail 2008

(oktober 2021)


P.K.(Perry Kramer)
Daar is nummer twee!
Erg blij ben ik met de Vans Looptail, eindelijk een BMX fiets gevonden die eruit ziet zoals de fietsen eruit zagen in mijn jeugd. Ondertussen heb ik nog wat zoek opdrachten open staan op verschillende verkoop sites zoals Marktplaats, eigenlijk niet slim want voor dat je het weet loop je zo maar weer ergens tegen aan. Zo heb ik mij ook aangemeld op de Marktplaats van Belgie, dit omdat hier in Nederland erg weinig aangeboden wordt waar ik interesse in heb.

En zo zat ik donderdag 30 september met de laptop op schoot te struinen naar iets leuks. Zo viel mijn oog ineens op een advertentie van een SE Bikes Looptail uit 2008, dit kan toch niet waar zijn,.... weer een Limited Edition van SE maar dan uit 2008. Persoonlijk vind ik deze zwart/gouden versie zelf één van de mooiste kleuren combinaties. Daarbij is de prijs ook goed, alleen.... hij staat in Mortsel? Google Maps bied uitkomst, Mortsel ligt tegen Antwerpen aan en dat is prima te rijden vanuit Huizen.
De aankoop
Ik neem contact op met de verkoper en geef aan dat ik interesse heb in de fiets, na wat kort heen en weer appen besluit ik de fiets aan te schaffen. De fiets wordt gereserveerd en ik neem de vrijdag erop vrij om de fiets op te gaan halen. Vrijdag 1 oktober (een dag voor mijn verjaardag) zitten we vroeg in de auto richting Mortsel. Ik ben erg benieuwd wat de staat is van de 2008 Looptail, je weet bij sommige advertenties niet wat je werkelijk gaat aantreffen. Rond 11.00 zijn we op de bestemming aangekomen, de eigenaar is aan het werk maar zijn vrouw zou de koop regelen en de fiets laten zien. De deur gaat open en de fiets staat al klaar in de gang. Jeetje, ik tref het wel... ook deze BMX ziet er erg mooi uit, okee, de fiets is nu 13 jaar oud en er is wel eens op gefietst. Zo is de achter velgrand kaal geworden door de remblokjes en is de text aan de zijkant van het zadel er af gesleten en kan je aan de banden zien dat er mee gereden is, maar de algemene staat is zeer goed dus we rekenen af en nemen de 2008 Looptail mee naar huis!

Hieronder een aantal fotos die bij de advertentie stonden


S.E. Bikes / P.K. Ripper & Vans BMX
Afkortingen en namen, waar staan ze voor, eigenlijk heel éénvouding. P.K. staat voor Perry Kramer deze fietscrosser uit eind jaren 70 en begin jaren 80 (zie afbeelding bovenaan), die samen met Scot Breithaupt van Scot Enterprice (SE RACING) het model "RIPPER" op de markt bracht. Als je dan alles achter elkaar zet krijg je een S.E. BIKES model: P.K. RIPPER.

Aanpassingen
Ik ben erg blij met de fiets bij thuiskomst wordt de fiets goed bekeken en kom ik er toch wel achter een hele nette Looptail te hebben gekocht voor niet al te veel geld. En dit komt goed uit want ook deze fiets wil ik naar mijn eigen smaak toch nog wel iets aanpassen. Zo heb ik de week hiervoor een in nieuwstaat verkerende set Skyway Tuff Wheels II aangeschaft, eigenlijk had ik dit gedaan voor de Vans Looptail maar ik weet zeker dat deze wielen veel beter passen in deze 2008 Looptail. Bij Fritsbmx worden gouden SE Beartraps besteld en alvast een set remhendels omdat ik ook bij deze fiets een 10" stuur ga monteren. De remhendel die nu op de fiets zit kan er lastig af omdat de handvatten in de weg zitten, daarnaast wil ik het originele stuur, handvatten en de remhendel bij elkaar houden om als dit nodig mocht zijn de fiets weer origineel terug te kunnen bouwen. Ook bestel ik een nieuwe remklauw in het goud voor de voorkant bij Kai's BMX shop in Duitsland. De rem is van het merk Dia Compe en is momenteel in het goud niet vindbaar in Nederland. Als laatste bestel ik nieuwe gouden remkabels, een geknikte zadelpen en Odi/Vans handgrepen met gouden randjes. Owja,... de dobbelsteen ventieldopjes vind ik in het zwart met gouden stippen! We kunnen de modificaties gaan plaatsen!

Naast de originele specificaties hieronder ook een opsomming van de modificaties die zijn aangebracht. Als laatste onderaan deze pagina wat foto's van de fiets in huidige staat. Bij het maken van deze pagina zijn nog niet alle spullen voor de modificaties in huis. fotos hiervan komen zodra deze binnen en gemonteerd zijn.

SE Bikes P.K. Ripper / Looptail 2008 specs:
Color(s) Bitchin' Black/gold
Frame 6061 Aluminum RETRO Floval Tubing, Looptail Rear End, American BB, Retro dropouts & Gussets
voorvork 100% CR-MO Landing Gear
Crankset SE 3-pc Cr-Mo, 180mm, Sealed American, 44T Alloy
Pedals Classic WellgoAlloy Platform, Cr-Mo Axle, Removable Pins
Chain KMC Z30, silver
Rims Alex DM-24, 36H Double Wall Aluminum , Gold Anodized w/ Stainless 14 Ga. Spokes & Gold Ano Nipples
Frint hub SE Racing High Flange Alloy, Sealed Bearing, Cr-Mo Axle, Gold Anodized
Rear hub SE Racing High Flange, Sealed Bearing Alloy, Cr-Mo Axle, Gold Anodized w/ 16T Freewheel
Brake(s) Tektro 930AL V-Brake, Gold Anodized, Slick Cable
Rem Hendels Tektro 313A, 2 Finger Alloy, Gold Anodized
Headset VP 1-1/8" Threadless, Gold Anodized
Handlebar CR-MO PK Bar, 27.25" x 7.5", Chrome
Stern Retro Top Load 1-1/8" , Gold Anodized
Grips SE Racing Wing Grip
Seat Retro Plastic Seat
Seatpost Retro Fluted Black/Silver Micro-Adjust, Aluminum 27.2
Seat Clamp SE Alloy Gold Anodized
Accessories Retro Pads, Gold Anodized Rear Wheel Alloy Washers, Grip Donuts, Alloy Bullet Valve Caps
Banden Kenda K-50 Retro Tread Pattern w/ Skinwalls
Weight 24.4 lbs (11.7 Kg)
My SE Bikes P.K. Ripper / Looptail 2008 Custom
nummer: PK08-160 (Limited Edition)  
    prijzen
Pedalen SE Racing Beartrap gold € 29.95,-
Wheelset Skyway Tuff Wheels 50th Anniversary € 260,-
Tandwiel ACS PAWS 4.1 16T x 3/32" € 26.95,-
Buiten
banden
20x1.75 black-gumwall € 24.80,-
Binnen Banden SkatePro Schrader € 11.90,-
Handlebar 10" Federal V2 Drop 4-Piece € 87.95,-
Zadelpen Merkloos 25.4mm gebogen chroom € 20.00,-
Zadelstrop Monte Grappa 22.2mm zilver € 4.80,-
Vulbus TOM 25.4mm > 27.2mm € 4.75,-
Grips Odi Vans lock on 130 mm black/gold € 35,00,-
Valve Caps "Homemade" dobbelsteen 16mm Zwart met goude stippen € 4.60,-
Remkabel Jagwire CGX SL Behuizing 5mm 3m, goud € 18.95,-
Remhendels Tektro 316AG, 2 Finger Alloy, black € 18.95,-
Voorrem Dia Compe MX-1000 Gold + verzendkosten vanuit duitsland € 47.99,-
Remblokken Dia Compe zwart € 8.95,-
Seat kashimax aero (op fiets bij aanschaf) € 00.00,-
        
Totale modificatie kosten:
(Dit zijn de kosten zonder de aanschaf van de fiets)
€ 631.54,-
       
       
       
       

Hieronder de foto's van de gemodificeerde 2008 Looptail