<< Terug naar de vorige pagina

(pagina aangemaakt op 09-04-2023)

BMW X2 M35i

Het is zaterdag 8 april 2023 en we besluiten te gaan kijken naar een BMW X2.
We reizen af naar Wormerveer waar de auto staat bij Centraal Exclusief, een handelaar van exclusieve auto's. Niet dat we op dit moment opzoek zijn naar wat anders maar we willen na de zomer opzoek gaan naar een X2 en dan gaat de voorkeur uit naar een M35i. We gaan nu al kijken omdat we de verschillende uitvoeringen in het echt willen zien zodat we een goede keuze kunnen maken.

Aangekomen in Wormerveer lopen we in de showroom zo tegen de BMW aan, oei,.. dit ziet er goed uit. De auto is zwart heeft de grill zwart, leer, een dakraam/panorama dak is net 1.5 jaar oud en heeft 22.000 gelopen. Ja ja,... dit is een mooie uitvoering van de snelle M35i. We worden aangesproken door Frank en geven aan dat we aan het orrienteren zijn en nog niet echt op zoek.
We zijn met de Abarth en men geeft aan deze wel in te willen ruilen. Of ze de auto even mogen bekijken en de sleutels mogen. Natuurlijk, even kijken kan geen kwaad, maar we geven direct aan alleen nog aan het orienteren te zijn. Maar bij een kopje koffie wordt er toch een inruil voorstel gemaakt waar wij eigenlijk niet op hadden gerekend, Centraal exclusief geeft een heel mooi inruil voorstel, deze zagen we niet aankomen. Willen jullie een proefritje maken met de BMW? nou,.... zet hem dan maar naar buiten.

We doen een proefritje met de X2 die natuurlijk bevalt, brengen de auto terug en geven aan met de paasdagen er een nachtje over te willen slapen. Het is een behoorlijk bedrag en we willen hier even goed over nadenken.

Zoals je op deze pagina kunt zien is de BMW X2 M35i aangeschaft en een week later al opgehaald.
Dit laatste was nog even afhankelijk of de dealer tijd had om de auto een onderhoudsbeurt te geven.
Omdat de X2 niet voorzien was van de juiste Nederlandse software (Duitse auto) moest deze nog een keer terug naar de dealer om deze te voorzien van de juiste software zodat het certificaat voor het alarm systeem afgegeven kon worden voor de verzekering.

Aan de rechterkant op deze pagina de foto's van de proefrit met de toen nog origineel geleverde wielen op de auto.

Updates:
Bij het plaatsen van deze text hebben we de M35i alweer langer dan een jaar in ons bezit. We zijn nog steeds erg blij met de auto en zijn niet van plan deze voorlopig weer weg te doen. De M35i is namelijk inmiddels precies uitgevoerd zoals wij hem wilde. De auto is een LCI, dit betekend 'Life Cycle Impulse' wat staat voor het "facelift" model. De kenmerken van onze M35i is dat bijna alles zwart is, van grill tot aan de raamlijsten. Ook is de auto voorzien van het volledige lederen interieur en het panorama schuif/kantel dak. Om de auto helemaal af te maken hebben we de auto inmiddels voorzien van de 20 inch M721 Performance wielen en hebben we bij de dealer de 20 jahre logo's laten plaatsen

Omdat er maar weinig juiste X2 M35i in Nederland rond rijden zoals deze blijft het een aparte en zeldzame auto.


BMW X2 (F39) M35i Carrosserie, Model en Productie
Carrosserie :
SUV / TT
Aantal deurs :
5 deuren
 

BMW X2 (F39) M35i Motor Techniek Data
Motortype - Aantal cilinders :
In lijn 4
Motorbenaming - Motorcode :
B48A20E
Brandstoftype :
Benzine
Brandstofsysteem :
Direct Injection
Motor Uitlijning :
longitudinaal
Motor aandrijving :
Motor voorin
Cilinderinhoud :
1998 cm3
Boring x Slag :
82.0 x 94.6 mm
Aantal kleppen :
16 Kleppen
Aanzuiging :
Bi-Turbo
Compressieverhouding :
11.0
Totaal max. vermogen :
306 PS / / 225 kW @ 5000 rpm
Totaal max. koppel :
450 Nm / @ 1350 rpm
Aandrijving :
AWD
Transmissie versnellingsbak :
8 versnellingen Dualclutch Automatic
 

BMW X2 F39 M35i Prestaties
Topsnelheid :
250 Km/h
Acceleratie van 0-100 km/u :
4.9 s

     


Foto's van de proefrit