<< Terug naar de vorige pagina

(pagina aangemaakt op 17-04-2022)

Auto is niet meer in ons bezit, volgende auto >>>>

Abarth 696c Rivale
(limited edition nr: 1509)

Botenbouwer Riva vierde in 2017 zijn 175ste verjaardag. Als rasechte Italiaan mocht Abarth niet op het feestje ontbreken en kennelijk was het gezellig, want niet veel later mochten we kennismaken met een schitterende Special Edition: de Abarth 695 Rivale! Deze gelimiteerde editie is een waar feestje.

Dat deze speciale Abarth een stukje Riva DNA heeft, zie je zowel aan de buiten- als aan de binnenkant van de auto. De carrosserie wordt gekenmerkt door een combinatie van het Riva Sera Blue (boven) en Shark Grey (beneden), met daartussen een dubbele streep in het herkenbare en typische Riva aqua blauw. De deurgrepen en de kofferklep zijn afgewerkt met chroom. Binnenin de Abarth vinden we wederom blauw, in vorm van een schitterend donkerblauw lederen interieur met gestikt 695 Rivale logo in de hoofdsteunen. De Rivale is zowel geleverd met een dashboard-paneel in hout als in carbon, beide met een schitterend Riva logo onder de blanke lak. Dit exemplaar is voorzien van die laatste, het schitterende carbon paneel! Onder het motorkapje vinden we oud en vertrouwd Abarth DNA: een 1,4 liter turbomotor die goed is voor 180 pk en 250 Nm van zich laat horen middels een heerlijke Akrapovic uitlaat.

     
     

De aankoop
Zaterdag 9 april opweg naar Nunspeet om kennis te maken met de Abarth 695c Rivala, dit omdat er bij Wim Prins een aantal "Rivale's" stonden en wij benieuwd waren naar deze gelimiteerde uitvoering op basis van de Fiat 500.

Erg prettig geholpen en zwaar onder de indruk van de Abarth gingen we weer richting huiswaards. De week erna het internet afspeuren naar informatie over de Riva versie en uitzoeken waar ze allemaal te koop stonden. Via het internet kwamen we een Abarth 695c Rivale op het spoor in Maastricht, na wat over en weer gemail op vrijdag 15 april al vroeg op pad om te kijken of dit onze auto kon gaan worden. Helaas, dit was niet de juiste/nette auto voor ons, ook was dit een semi automaat en na een rondje gereden te hebben wisten we dat dit hem niet zou worden.

Balen, maar we zochten een goede en nette auto. Toch maar weer naar Nunspeet, daar stonden namelijk wel nette auto's. Aangekomen in Nunspeet bij Wim Prins waar de Abarth's naast de Ferrari's in de showroom staan een goed gesprek gehad. Ook konden we kiezen uit 2 auto's, uiteindelijk viel de keuze op iets meer kilometers maar met Beats Audio, Xenon verlichting en Anniversery wielen (die ook op de eerste 175er auto's geleverd waren.) Na een proefrit met "onze Abarth" was het snel duidelijk, deze is perfect! Hier gaan we de aankomende jaren plezier van hebben!

Inmiddels zijn we bijna 4 maanden verder en genieten van de Abarth 695c Rivale.
De foto's op deze pagina hebben we zelf geschoten op 07-08-2022, rechts die van de proefrit.

Zelf opzoek naar een fijne en goede Abarth? Kijk even op wimprins.nl

     


Foto's van de proefrit

Filmpjes

Prins Abarth Rivale


Promotie Abarth Rivale


Abarth Rivale promotie
Op bezoek bij Prins