<< Terug naar de vorige pagina

Onze woning > Garage

De afgelopen jaren zijn we lekker aan de klus geweest en hebben we ons huis meer naar onze wensen aangepast. Zo hebben we in 2022 een stukje van de garage afgepakt en een waskamer gerealiseerd met een toilet en hebben we in 2023 het balkon helemaal opnieuw opgebouwd. Doordat de waskamer wat ruimte wegnam van de garage hebben we beneden uitgebouwd onder het originele betonnen balkon. Hierdoor kregen we de ruimte van de waskamer weer terug.

We hebben de uitbouw over het algemeen zelf gedaan, natuurlijk hebben we het beton laten storten en zijn we flink geholpen door Las & Montage Service uit Nijkerkerveen met het plaatsen van de nieuwe pui. Deze pui is volgens onze eigen inzicht samen gesteld en is voorzien van 4 smalle deuren waardoor er als het nodig mocht zijn een opening van 3 meter onstaat bij volledig openen

Opbouw
We hebben de ruimte voorzien van een werkbank met grote lades voor gereedschap en andere spullen. Links naast de werkbank hebben we een grote schuifdeurkast gemaakt met laden eronder, achter de werkbank en deze laden loopt een gang voor onze katten zodat ze naar buiten/binnen kunnen lopen wanneer ze maar willen. de gang komt uit onder de kapstok in de gang. Zoals te zien is hebben we bijna alle grijs geschilderd en de lange wand voorzien van 5 meter foto behang waar een kroeg op afgebeeld is. We wilde geen radiatoren meer hebben en hebben deze ruimte daarom voorzien van twee plint verwarmingen (kickspace) die gewoon op de cv installatie meedraaien Het keuken blokje voorin de garage is geheel in takt gebleven zoals deze was. Als laatste hebben de vloer voorzien van een zeer zware pvc vloer.

Audio/video
Om een leuk feestje te geven hebben we een installatie geplaatst waar menig kroeg eigenaar jaloers op zou zijn. totaal hangen er 6 Jamo Power 25 luidsprekers die door Henk aangepast en gereviseerd zijn. De luidsprekers worden aangestuurd door 3 Samson Servo 300 versterkers. Voor het laag hebben we een Samson 600 versterker die in de brug modus een Bose 502B aanstuurd. 2 beeldschermen van 43 inch laten beelden zien, dit kan tv maar ook video beelden zijn. Als laatste zorgen 2 pc's voor de muziek database van Spotify en Henk zijn eigen muziek database.

Verlichting
De gehele ruimte is voorzien van een 30 tal Philips Hue spots en ledstrips.
Door gebruik te maken van deze (kleuren) spots kan de ruimte door een druk op de knop van warm wit naar allerlei kleuren worden omgetoverd. Dit gebeurt door de verschillende scenes die aangemaakt zijn. Het merendeel van de spots hangen aan een 3 fase rail. De bediening van de scenes worden bediend via de schakelaars onder de monitor.

Op wat afwerking en details na zijn we reddelijk klaar in onze garage. De autos kunnen goed en ruim binnen staan en als er een feestje gegeven moet worden dan lukt dit aardig.


Laatst aangepast:: 15-04-24