<< Ga terug naar de vorige pagina


Laatste aanpassing: 28-02-24

De laatste aankopen


McLaren MCL35M (NIEUW)


Lotus E20


Ferrari 312T2


Tolman Hart TG184


McLaren mcl36


RB15 - Altaya


RB16 - AltayaLotus 97T


Renault RS20Austin Martin AMR21Modelauto's
Wij zijn al jaren zeer fanatieke Formule 1 liefhebbers en dit is niet door Max Verstappen maar al ruim voor dat vader Jos reed keken we bijna alle wedstrijden, zelfs die van midden in de nacht,. Hierdoor zjn we sinds een paar jaar F1 auto's gaan sparen. En dan niet de gangbare 1:18 of de 1:43 auto's, nee.... wij sparen/zoeken autos in de schaal 1:24. Dit is gekomen doordat de Jumbo een aantal jaar geleden kwam met de Max Verstappen/Red Bull auto's. Het mooie van deze schaal is dat ze niet zo groot en niet zo klein zijn. Groot nadeel is wel dat je ze niet vind in de winkels. Schaal 1:24 is in Nederland geen gangbare schaal dus ze zijn niet zo maar even te koop.

Gelukkig bied Ebay uitkomst, de schaal 1:24 mag dan wel niet gangbaar zijn ze worden wel gemaakt. Doordat ze niet zomaar verkrijgbaar en gewild zijn kosten ze ook niet de hoofdprijs en blijft het daaroor een leuke hobby om ze te sparen. Veel schaal model merken zitten in Italiƫ, de meeste modellen komen op een uitzondering na daar dan ook vandaan.

De RedBull vitrine kast (bekijk hier >>>)
Als je wel eens bij ons thuis bent geweest zal je zien dat we een aantal vitrine kasten hebben. Zo hebben we een kast in de woonkamer hangen waar alleen maar RedBull items/auto's in zitten. Natuurlijk staan hier alle Jumbo autos van Max Verstappen in en wat kleine items zoals helmpjes. Ook de witte Redbull livery van de RB16B hebben we in 1:24 (GP Turkije) staan.
Omdat het een Redbull kast is hebben we ook plek gemaakt voor de RB09 van Sebastiaan Vettel, naast de auto ook nog 2 helmpjes en een afbeelding van de wereld kampioen zelf.

Wereld kampioen en/special F1 auto's vitrine kast (Bekijk hier >>>)
In de gang op de woonetage hebben we een zelfgemaakte kast staan met 32 speciale en wereld kampioen auto's. Zo staan hier de auto's van James Hunt, Niki Lauda, Ayrton Senna en nog veel meer kampioen auto's in. Ook speciale auto's zoals de Benneton van Jos Verstappen, de six wheeler van Tyrell en de Brabham BT46 of wel "The Fan Car" uit 1978. Ook staat in deze kast de Williams FW16 van Ayrton Senna waarin hij dodelijk verongelukte. Een vitrine kast om is even bij stil te staan en er een blik op te werpen.

Moderne F1 vitrine kast (bekijk hier >>>>)
Tot op het moment van het maken van deze pagina hebben we onze 3e vitrine kast pas net een plaats gegeven, deze vind je namelijk helemaal boven tegenover de trap. Deze kast zit in de muur van de bergingkast gemaakt en zijn we momenteel aan het vullen met modernere F1 auto's.. Op dit moment staat Hamilton met de Mercedes AMG W10 in deze kast net zoals Leclerc met de 2022 Ferrari in 75 jaar L.E. uitvoering.

Verwacht
De kasten komen aardig vol te staan! Op dit moment verwachten we nog wel een aantal auto's die we over het algemeen via Ebay aankopen. Daarom zijn ze ook wat langer onderweg voordat ze in de vitrine staan.

Verwacht/aangekocht:
- ALFA ROMEO C42 - Valtteri Bottas - 2022 (februari leverbaar)
- SAUBER C23 - Giancarlo Fisichella - 2004 (maart leverbaar)
-
LIGIER JS11 - Jacques Laffite - 1979 (maart leverbaar)
- ALPINE A521 - Fernando Alonso - 2021 (april leverbaar)
- LIGIER JS5 - Jacques Laffite - 1976 (juni leverbaar)
- BMW SAUBER F1.08 - Robert Kubica - 2008
(juni leverbaar)
- TOYOTA TF105 - Jarno Trulli - 2005 (juli leverbaar)
- TORO ROSSO STR3 - Sebastian Vettel - 2008 (juli leverbaar)

Foto's
Aan de rechterkant op deze pagina vind de auto's die we als laatste hebben toegevoegd aan de collectie.
Onder deze tekst vind je nog 5 linkjes naar onze vitrine kasten. Hier vind alle auto's